Grote of Martinikerk Doesburg

Grote of Martinikerk Doesburg is een Kerk gelegen aan Kerkstraat 4 in Doesburg.

Meer informatie over Grote of Martinikerk Doesburg in Doesburg

In het centrum van Doesburg staat de Grote of Martinikerk, een prachtige laatgotische kerk uit de periode 1485-1530. De kerk is in 1972 volledig gerestaureerd en ziet er zowel van binnen als van buiten fantastisch uit. De Martinikerk biedt een speciale en historische ambiance en is daardoor een unieke locatie voor evenementen op maat. De kerk dateert oorspronkelijk uit 1235 en is in de loop der jaren meerdere malen verwoest en herbouwd. Het patronaatsrecht over de kerk werd in 1286 overgedragen aan de Ridderlijke Duitsche Orde. Tegenwoordig kan vrijwel alles georganiseerd worden in de Martinikerk, met de hulp van professionele vrijwilligers en gespecialiseerde verhuurbedrijven. De kerk biedt ook een gevarieerd programma met exposities en concerten, zoals het Nieuw Bach Ensemble en het Luthers Bach Ensemble. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en activiteiten, zoals de Kruisweg, de Choral Evensong en de Boeken-en Curiosamarkt. Kortom, de Martinikerk in Doesburg is een veelzijdige en historische locatie voor allerlei gelegenheden.

Wil je weten wat Grote of Martinikerk Doesburg verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Grote of Martinikerk Doesburg of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Grote of Martinikerk Doesburg? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Grote of Martinikerk Doesburg het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Doesburg. Opzoek naar Grote of Martinikerk Doesburg reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Grote of Martinikerk Doesburg

Bezoekers bekeken ook